 

Sia

Rezervări: 0722 220 223

© 2020 - Vila Sia

Restaurantul, pizzeria, terasa și barul vă așteaptă!

În locația noastră puteți servi preparate din bucătăria internațională și în special preparate italienești, precum și minunata pizza napoletană. Adevărata pizza napoletană, a fost făcută începând cu anul 1889 de Raffaele Esposito, cel mai bun pizzaiol al epocii, preparată pentru Regina Margherita, pe atunci în vizită la Napoli. Această pizza, a primit denumirea de pizza Margherita și este caracterizată de cele 3 ingrediente simple care reprezentau culorile Italiei: salsa, mozzarela și busuioc. Începând cu anul 1975, la varsta de 15 de ani, Beniamino Illiano, pentru prieteni Benny, decide învețe facă această pizza simplă, dar specială. Sub îndrumarea tatălui său și datorită spiritului optimist, care îl caracterizează, învață într-un timp foarte scurt cum facă o pizza bună. Prin simplitatea ingredientelor folosite, pasiunea pusă în frământarea aluatului, întinsul pizzei, coacerea acesteia și până la construirea propriului cuptor pe lemne, ajunge să prepare adevarata pizza napoletană. An dupa an, Benny se perfecționează și înțelege cu adevărat ce înseamnă “pizza”. Cu timpul a început își pună amprenta personală în ceea ce înseamnă această pizza magică, ce îi lasă pe toți fără cuvinte. În pizza făcută de Benny nu sunt doar ingredientele normale pe care le vezi, ci mai este un ingredient pe care nimeni nu l-a putut descoperi, deși mulți au încercat. Pentru Benny, mai era ceva ce trebuia personalizat; în pizza napoletană sunt două lucruri fundamentale: aluatul de pizza, care era deja personalizat și coacerea în cuptorul cu lemne. Pentru a obține rezultatele dorite, Benny a învățat își construiască singur cuptorul de pizza pentru a atinge standardul înalt de calitate și căldura necesară. Și a reușit cu brio, petrecându-și o mare parte din viață în orașul natal Napoli, încântând clienții cu pizza sa excelentă. De ce București? Ce l-a facut pe Benny se mute de la “casa” pizzei la București? După o vizită ca și turist în capitala României, a fost fascinat de acest oraș, însă simțea că îi lipsește ceva: pizza napoletană. Mulți sunt cei care oferă o pizza italiană, dar nimeni nu oferă o pizza napoletană ca cea făcută pentru Regina Margherita. Pizza aceea, coaptă în cuptorul cu lemne, o privești cum crește, o miști, o controlezi de mai multe ori și rămâi cu un surâs dulce cand vezi cum se transformă într-o operă de artă. Practic, o acompaniezi în tot procesul. Dacă o pui într-un cuptor electric și ai închis-o înăuntru, este ca și cum ar fi moartă. Cuptorul din Borgo Margherita, construit de Benny, are ceea ce îi trebuie pentru a-i oferi unei pizza statutul de pizza napoletană. Și cine știe mai bine decât Benny facă asta? Secretul pizzei este apa. Secretul pizzei este făina. Secretul pizzei este drojdia. Secretul pizzei sunt roșiile. Secretul pizzei este busuiocul. Secretul pizzei este coacerea. Vă așteptăm să vă convingeți!

Restaurantul, pizzeria, terasa și barul

vă așteaptă!

În locația noastră puteți servi preparate din bucătăria internațională și în special preparate italienești, precum și minunata pizza napoletană. Adevărata pizza napoletană, a fost făcută începând cu anul 1889 de Raffaele Esposito, cel mai bun pizzaiol al epocii, preparată pentru Regina Margherita, pe atunci în vizită la Napoli. Această pizza, a primit denumirea de pizza Margherita și este caracterizată de cele 3 ingrediente simple care reprezentau culorile Italiei: salsa, mozzarela și busuioc. Începând cu anul 1975, la varsta de 15 de ani, Beniamino Illiano, pentru prieteni Benny, decide învețe facă această pizza simplă, dar specială. Sub îndrumarea tatălui său și datorită spiritului optimist, care îl caracterizează, învață într-un timp foarte scurt cum facă o pizza bună. Prin simplitatea ingredientelor folosite, pasiunea pusă în frământarea aluatului, întinsul pizzei, coacerea acesteia și până la construirea propriului cuptor pe lemne, ajunge prepare adevarata pizza napoletană. An dupa an, Benny se perfecționează și înțelege cu adevărat ce înseamnă “pizza”. Cu timpul a început își pună amprenta personală în ceea ce înseamnă această pizza magică, ce îi lasă pe toți fără cuvinte. În pizza făcută de Benny nu sunt doar ingredientele normale pe care le vezi, ci mai este un ingredient pe care nimeni nu l-a putut descoperi, deși mulți au încercat. Pentru Benny, mai era ceva ce trebuia personalizat; în pizza napoletană sunt două lucruri fundamentale: aluatul de pizza, care era deja personalizat și coacerea în cuptorul cu lemne. Pentru a obține rezultatele dorite, Benny a învățat își construiască singur cuptorul de pizza pentru a atinge standardul înalt de calitate și căldura necesară. Și a reușit cu brio, petrecându-și o mare parte din viață în orașul natal Napoli, încântând clienții cu pizza sa excelentă. De ce București? Ce l-a facut pe Benny se mute de la “casa” pizzei la București? După o vizită ca și turist în capitala României, a fost fascinat de acest oraș, însă simțea îi lipsește ceva: pizza napoletană. Mulți sunt cei care oferă o pizza italiană, dar nimeni nu oferă o pizza napoletană ca cea făcută pentru Regina Margherita. Pizza aceea, coaptă în cuptorul cu lemne, o privești cum crește, o miști, o controlezi de mai multe ori și rămâi cu un surâs dulce cand vezi cum se transformă într-o operă de artă. Practic, o acompaniezi în tot procesul. Dacă o pui într-un cuptor electric și ai închis-o înăuntru, este ca și cum ar fi moartă. Cuptorul din Borgo Margherita, construit de Benny, are ceea ce îi trebuie pentru a-i oferi unei pizza statutul de pizza napoletană. Și cine știe mai bine decât Benny facă asta? Secretul pizzei este apa. Secretul pizzei este făina. Secretul pizzei este drojdia. Secretul pizzei sunt roșiile. Secretul pizzei este busuiocul. Secretul pizzei este coacerea. Vă așteptăm să vă convingeți!

Sia

© 2020 - Vila Sia
 