Restaurantul, pizzeria, terasa și barul vă așteaptă!
În
locația
noastră
puteți
servi
preparate
din
bucătăria
internațională
și
în
special
preparate
italienești,
precum
și
minunata
pizza napoletană.
Adevărata
pizza
napoletană,
a
fost
făcută
începând
cu
anul
1889
de
Raffaele
Esposito,
cel
mai
bun
pizzaiol
al
epocii,
preparată
pentru
Regina
Margherita,
pe
atunci
în
vizită
la
Napoli.
Această
pizza,
a
primit
denumirea
de
pizza
Margherita
și
este
caracterizată de cele 3 ingrediente simple care reprezentau culorile Italiei: salsa, mozzarela și busuioc.
Începând
cu
anul
1975,
la
varsta
de
15
de
ani,
Beniamino
Illiano,
pentru
prieteni
Benny,
decide
să
învețe
să
facă
această
pizza
simplă,
dar
specială.
Sub
îndrumarea
tatălui
său
și
datorită
spiritului
optimist,
care
îl
caracterizează,
învață
într-un
timp
foarte
scurt
cum
să
facă
o
pizza
bună.
Prin
simplitatea
ingredientelor
folosite,
pasiunea
pusă
în
frământarea
aluatului,
întinsul
pizzei, coacerea acesteia și până la construirea propriului cuptor pe lemne, ajunge să prepare adevarata pizza napoletană.
An
dupa
an,
Benny
se
perfecționează
și
înțelege
cu
adevărat
ce
înseamnă
“pizza”.
Cu
timpul
a
început
să
își
pună
amprenta
personală
în
ceea
ce
înseamnă
această
pizza
magică,
ce
îi
lasă
pe
toți
fără
cuvinte.
În
pizza
făcută
de
Benny
nu
sunt
doar
ingredientele normale pe care le vezi, ci mai este un ingredient pe care nimeni nu l-a putut descoperi, deși mulți au încercat.
Pentru
Benny,
mai
era
ceva
ce
trebuia
personalizat;
în
pizza
napoletană
sunt
două
lucruri
fundamentale:
aluatul
de
pizza,
care
era
deja
personalizat
și
coacerea
în
cuptorul
cu
lemne.
Pentru
a
obține
rezultatele
dorite,
Benny
a
învățat
să
își
construiască
singur
cuptorul
de
pizza
pentru
a
atinge
standardul
înalt
de
calitate
și
căldura
necesară.
Și
a
reușit
cu
brio,
petrecându-și
o
mare
parte din viață în orașul natal Napoli, încântând clienții cu pizza sa excelentă.
De
ce
București?
Ce
l-a
facut
pe
Benny
să
se
mute
de
la
“casa”
pizzei
la
București?
După
o
vizită
ca
și
turist
în
capitala
României, a fost fascinat de acest oraș, însă simțea că îi lipsește ceva: pizza napoletană.
Mulți
sunt
cei
care
oferă
o
pizza
italiană,
dar
nimeni
nu
oferă
o
pizza
napoletană
ca
cea
făcută
pentru
Regina
Margherita.
Pizza
aceea,
coaptă
în
cuptorul
cu
lemne,
o
privești
cum
crește,
o
miști,
o
controlezi
de
mai
multe
ori
și
rămâi
cu
un
surâs
dulce
cand
vezi
cum
se
transformă
într-o
operă
de
artă.
Practic,
o
acompaniezi
în
tot
procesul.
Dacă
o
pui
într-un
cuptor
electric
și
ai
închis-o
înăuntru,
este
ca
și
cum
ar
fi
moartă.
Cuptorul
din
Borgo
Margherita,
construit
de
Benny,
are
ceea
ce
îi
trebuie
pentru
a-i oferi unei pizza statutul de pizza napoletană.
Și
cine
știe
mai
bine
decât
Benny
să
facă
asta?
Secretul
pizzei
este
apa.
Secretul
pizzei
este
făina.
Secretul
pizzei
este
drojdia. Secretul pizzei sunt roșiile. Secretul pizzei este busuiocul. Secretul pizzei este coacerea.
Vă așteptăm să vă convingeți!